Här har vi samlat aktuell information från andra arrangörer, författare m m, om böcker, filmer, föredrag och dylikt, alla med anknytning till det franska språket, franskspråkiga kulturer eller fransk/svenska relationer.

Aktuellt just nu:

Parisoperan på Zita

Biografen Zita visar i vår fem föreställningar från Parisoperans scener Palais Garnier och Place de la Bastille. Biljetterna kostar 365 kronor och går att köpa via hemsidan och i biljettkassan. I priset ingår ett glas vin eller alkoholfritt och en Operamacka från Bongo Bar & Restaurang. Serveringen sker i föreställningens paus.

Zita Folkets Bio
Birger Jarsgatan 37
08-23 20 20 www.zita.se


Les Miserables – aktuell film

Handling: Polisen och invånarna i Montfermeil, en förort till Paris. Vi får följa Stéphane som ansluter sig till polisstyrkan och hans arbete med att som ny anpassa sig till de nya förhållandena, tillsammans med de rutinerade kollegorna Chris och Gwada.

Filmen vann juryns pris i Cannes och är Frankrikes Oscarsbidrag 2020. Den är också nominerad till en Golden Globe för bästa utländska film.

Franska Fönster – blogg om vad som händer i Frankrike!

Lars Näslund flyttade för några år sedan från Sverige och bosatte sig i Cagnes sur Mer utanför Nice. Därifrån följer han debatten i Frankrike, kommenterar, analyserar och förklarar vad som händer och sker och hur saker och ting fungerar (eller inte fungerar) i det franska samhället. Absolut läsvärt!

franskafonster.blog


Konst och musik i Paris

Vår medlem Ola Vettergren har skapat en mycket innehållsrik och informativ hemsida som presenterar en mängd kulturella evenemang och institutioner i Paris. Den är absolut värd ett besök! www.kulturiparis.se