Torsdag 14 mars kl 18

Anne-Marie Pauleau:

”Vi väntar alla på ett vykort som berättar om fjärran platser”

Föredrag i Franska Skolans Lilla aula, Döbelnsgatan 3 (ca 30 meter till vänster om huvudingången)

Det kommer inte att handla om vykortets historia utan om att uppmärksamma olika sätt att skriva vykort, något som fortfarande är populärt i Frankrike, där intresset för vykort är stort och där det till exempel finns ett vykortsmuseum i Antibes.

Vilken roll spelade vykortsskrivandet för i världen och hur ser det ut idag i e-postens tidevarv?

Anne-Marie Pauleau kommer att berätta om vykortets både fram- och baksida, om både bild som text. Vem skrev vykort till vem under vilka omständigheter, av vilken anledning och med vilka bilder och foton på framsidan? Och hur har detta förändrats under tidens gång?

Föredraget kommer att vara rikt illustrerat med projicerade storbilder.

Anne-Marie Pauleau: Efter universitetsstudier i ryska och litteratur i Frankrike och efter att ha undervisat på olika nivåer inom skolväsendet där, specialiserade Anne-Marie sig på didaktik för undervisning i franska både som modersmål och som främmande språk. Efter två år i Ouzbékistan och fem år i Sverige återvände hon till Frankrike där hon fick olika administrativa uppdrag inom utbildningsväsendet bland annat som rektor.

Som pensionär har hon nu återgått till sitt favoritområde, nämligen undervisning i franska som främmande språk (FLE) där hon just nu särskilt intresserar sig för lekfulla metoder i språkundervisningen.

Föredraget äger rum i

Franska Skolans Lilla aula, Döbelnsgatan 3 (ca 30 meter till vänster om huvudingången)

Språk: franska

Efter föredraget i Franska Skolans aula är de som önskar välkomna inta middag i skolans matsal.

Meny: fyllda kycklingfileer med parmaskinka i krämig sås och pasta samt fruktsallad, några glas rött, mineralvatten och kaffe

Pris: 285 kronor (för medlemmar)

Även icke-medlemmar är välkomna! Priset för dessa är 50 kronor för föredraget (gratis för medlemmar) och 335 kronor för middagen, alltså totalt 385 kronor för hela kvällen. Ingen förhandsanmälan behövs för endast föredraget.

Anmälan till middagen görs genom att sätta in aktuellt belopp på vårt PlusGiro 535 48-4 senast en vecka i förväg. Den som är ute i sista minuten bör för säkerhets skull även anmäla sig per mejl till almqvist.carola@gmail.com eftersom överföringen av pengar oftast tar några dagar i anspråk.