Alliance Française

Alliance Française bildades 1883 i Paris med syfte att utanför Frankrikes gränser sprida kännedom om det franska språket, den franska litteraturen, vetenskapen och konsten.

 

Idag finns över tusen föreningar i hela världen, varav 17 i Sverige. Den första bildades i Stockholm 1889, följd av en avdelning i Uppsala 1891 och i Göteborg 1892. Varje förening är autonom men samarbete eftersträvas mellan lokalavdelningarna.

 

Många Allianser bedriver undervisning i franska. I Stockholm är språkundervisningen delegerad till Folkuniversitetet.

 

Vi samarbetar med Franska Institutet som har en ledamot adjungerad i vår styrelse.

 

Alla som är intresserade av Frankrike, franska språket, fransk kultur och natur, forskning, teknologi, gastronomi med mera är hjärtligt välkomna som medlemmar i Alliance Française. Vi strävar efter att våra program ska vara på franska men ibland sker svenska inslag.
Man behöver inte vara perfekt i franska för att delta!

Hur blir man medlem?

Enklast anmäler man sig direkt på nätet. Klicka på länken Bli medlem.

 

Du kan också anmäla Dig genom att betala in årsavgiften till vårt Plusgirokonto 53 548 – 4 (AF Stockholm) med namn, adress, hemtelefon, mobil samt e-postadress. Årsavgiften för enskild medlem är 300 kr, för par 450 kr och för ungdomar upp till 25 år 180 kr.

 

Som medlem går du gratis på våra program och deltar i våra måltider till medlemspris. Vårt program skickas via mejl till medlemmarna flera gånger per år.

Medlemskap i Alliansen i Stockholm berättigar till medlemspriser hos alla Allianser i Sverige. OBS inte enbart i Stockholm utan hela landet. Liksom medlemmar i t ex Helsingborg får gå på våra program till medlemspris.

 

För anmälan till Alliance Française i landsorten, kontakta resp. förening, se länken Kontakta oss.